INASIS MAYBANK BANTU PELAJAR KUASAI BAHASA INGGERIS DI SEKOLAH TAHFIZ KODIANG

INASIS Maybank UUM, telah menganjurkan summer camp bertempat di Maahad Pengajian Islam Ar-Riyadah, Kodiang Jitra pada 30 November 2017 yang lalu.

Program summer camp tersebut bertujuan memberi pendedahan kepada pelajar tahfiz Yayasan Ar Riyadah berkenaan  Penggunaan Bahasa Inggeris . Program yang melibatkan 25 Orang pelajar Tahfiz ini yang memfokuskan kepada  penggunaan kosakata Bahasa Inggeris  dan pertututuran ini menggunakan kaedah Listening, Speaking,  Writing. Program ini dikelola oleh 4 orang  SLDC Maybank dan Turut dihadiri Penolong Pengetua Inasis Maybank,En. Mohd Solehhuddin Bin Ab Mutalib

Menurut Ustaz Yusnaidi Mohd Sabri, Pengetua Inasis Maybank ,  menyifatkan program ini sebagai berjaya mencapai objektifnya apabila mendapat sokongan penuh dari Pihak pelajar Tahfiz dan Pihak pengurusan Sekolah. Pihak Pengurusan sekolah turut berhasrat agar program sebegini dapat diadakan dan diperluaskan  untuk subjek Bahasa Arab.

Reach Us

Maybank Student Residential Hall,